Nyitnikék Óvoda

A Nyitnikék Óvoda Albertirsán, a vasútállomáshoz közel, jól megközelíthető, csendes mellékutcában helyezkedik el, zöld övezet veszi körül. Az óvoda épülete 2008-ban épült, modern építésű, melyhez tágas, parkosított udvar tartozik korszerűen felszerelt fa játékokkal, homokozókkal. Az óvoda külső környezete és épülete hívogató erejű, barátságos.

Az óvoda 96 gyermek befogadására alkalmas,két vegyes életkorú és két homogén csoporttal működik: Cinege, Csiga-Biga, Süni, Pillangó csoport. Az  épület tárgyi-eszközbeli felszereltségét tekintve alkalmazkodik a különböző fogyatékossággal élő gyermekek fogadására, ezt szolgálja a lift, a mozgáskorlátozott mosdó és az egyéni fejlesztést elősegítő szoba, ahol az utazó gyógypedagógus, logopédus kolléga látja el az igénybevevő gyermekek fejlesztését. A hátránykompenzáción túl programunk fontosnak tartja a tehetséges gyermekek fejlődésének támogatását, segítését is tehetséggondozó programunk által. Az épület tárgyi felszereltségéhez tartozik a tágas, sporteszközökkel ellátott tornaterem is.

Pedagógiai Programunk kiemelt részét képezi a környezeti nevelés, ezen belül az ünnepkörök, jeles napok, hagyományok megismerése. Óvodánkban már hagyománnyá vált minden évben a Teadélután néven futó rendezvény megszervezése, melyen a szülők és gyermekek egyaránt részt vesznek, ezzel is elősegítve a család és az óvoda szoros együttműködését. Szemléletünk fontos részét képezi a természetközeliség, az egészséges életmód kialakításának igénye már kisgyermekkorban, és a mozgás kiemelt szerepe.

CSOPORT
FÉRŐHELY
PEDAGÓGUS
PED. ASSZISZTENS
DAJKA