Napsugár Óvoda

A Napsugár Óvoda 1980-ban nyitotta meg kapuit. Az óvoda 74 gyermek befogadására alkalmas. Három csoportban folyik a nevelőmunka – Katica, Maci, Nyuszi -, a csoportok összetétele általában vegyes életkorú.

Különböző családi háttérből, különböző adottságokkal érkeznek gyermekeink, a szülők legféltettebb kincsei, a jövő „zálogai”, akikért mindnyájan felelősek vagyunk.

Feladatunk megszerettetni velük a mesét, a mozgást, a zenét, segítjük, hogy megismerjék környezetüket és önmagukat.

Célunk, hogy színesebb egyéniségű, kedves, derűs, mindenre nyitott, érdeklődő gyermekeket adhassunk át az iskolának.

A gyermeki szeretet határtalan, ezért olyan milliőt próbálunk teremteni számukra, ahol biztonságban, szeretetben, jól érzik magukat nap, mint nap.

Életüknek ezen szakaszára a játék, az érzelmi beállítottság, a tapasztalatszerzési és tevékenységi vágy a jellemző. Fejlődésüket is ezek figyelembevételével és alkalmazásával segítjük.

Valljuk Méreivel: „Meg kell tanulnunk a gyermekek szemével látni és fülével hallani, meg kell tanulnunk a gyermek élményvilágának a szintjét beszélni. Meg kell tanulnunk mindenekelőtt azt, hogy ráálljunk a gyermek érzelmi hullámhosszára, megéljük emocionális történéseit, elfogadjuk vágyait, tiszteljük fantáziáját, s mindezzel elősegítjük, a szabad kommunikációt, a nyitott személyiség kibontakozását. Ennek feltétele pedig nem kevesebb, mint a gyermekbe vetett bizalom, az iránta érzett felelősség, amelyből nyílt, és derűs légkörben, ésszerű szabályok között a gyermek felelőssége is kicsírázik.”

CSOPORT
FÉRŐHELY
PEDAGÓGUS
PED. ASSZISZTENS
DAJKA