Tündérkert Óvoda

Óvodánk épülete már több mint 100 éve működik óvodaként. A megnövekedett gyermeklétszám miatt sikeres pályázat segítségével 2014 februárjától egy felújított, hozzáépített, kibővített csoporttal működik. Jelenleg óvodánkban három vegyes korcsoportos összetételű csoport működik, mely három virágnevet visel (Tulipán, Gyöngyvirág és Tavirózsa).

Az óvoda 76 gyermek befogadására alkalmas. Az óvodás korú gyermekek egészséges, biztonságos fejlődését tartjuk szem előtt. Megtalálható nálunk egy jól felszerelt tornaszoba is, ahol a tornafoglalkozásokat tartjuk és rossz idő esetén a mozgás hiányát pótolni tudjuk.

Dolgozóinknak köszönhetően minden évben színes programokkal gazdagítjuk a gyermekek élményvilágát. Havonta színházi előadások, élményszerző séták, foglalkozások, kisebb üzemek megtekintése, buszos kirándulások megszervezése.

Az ünnepek bensőséges megélésére is nagy hangsúlyt fordítunk. Karácsonykor minden csoportban a feldíszített fa alá kerül ajándék. Farsang alkalmával színes és vidám jelmezekben, különböző programokkal ismerkednek a hagyományokkal. Nőnap alkalmából 1-1 szál virággal emlékeznek meg a fiúk lánypajtásaik ünnepéről.

A Húsvét színes és bő játékkínálatban a hagyományok szerint zajlik.  Az Anyák napja egy egész délelőttön keresztül meghitten telik. Hagyományá vált a Tündérnap, ez egy felejthetetlen családi nap, amikor a gyermekek szüleikkel érdekes programokon vehetnek részt.

Nagycsoportosainktól a búcsú, a ballagás május végén kerül minden évben megrendezésre. Óvodánkba járó gyermekek tehetségét és esetleges hiányát pedagógusaink tehetséggondozással és felzárkóztatással igyekeznek kompenzálni.

CSOPORT
FÉRŐHELY
PEDAGÓGUS
PED. ASSZISZTENS
DAJKA